FENG SHUI

FENG SHUI škola

– ovdje upoznajemo temelje filozofije Feng shui-a kao metode uređivanja prostora oko nas u skladu sa energijom. A cijela cjelina (1stupanj) je zamišljen kao Osnovna praktična primjena Feng Shui-a unutar svakodnevnog života za svakoga koga zanima ta tema. Podijeljeno je na slijedeće Teme: Uvod, Fizičko čišćenje prostora, Energetsko čišćenje prostora, Astrologija 9KI brojeva te Smjerologija. Svaka tema se obrađuje kao zasebna i zaokružena cjelina, no uvjet je da se ide po redu obzirom da se na svakom djelu uči nešto što nam kao temelj treba na slijedećoj radionici.

 

* Sva predavanja su popraćena skriptama tako da nema potrebe za zapisivanjem već se odmah prelazi na objašnjavanje, rad, primjere sudionika, zajednički rad, zadatke te imamo i interakcije i pitanja. Uključene su i potvrde o završetku (jedna koja obuhvaća Uvod te Fizičko i Energetsko čišćenja – sami taj dio ide u 3 susreta te druga za Astrologiju i Smjerologiju koja se odvija u 4 susreta, mogućnost prolaska jednog po jednog djela)

* radi se i ‘kineski i japanski sistem’ tako da se može nastaviti gdje god krenuli

  • Voditeljica: Maya

    • lokacije su svi gradovi gdje se skupi grupa
    • prijave i info na maya@maya.hr

FS UVOD:

– Kroz prvi susret upoznat ćemo se sa temeljima Feng shui-a kao metode uređivanja prostora u skladu sa energijama uokolo nas. Kažemo da postoje dvije kuće – mi sami i naš fizički dom. Svaka promjena unutar doma nam donosi povoljne ili nepovoljne prilike u život te se odražava i na nas same. Učimo kako energija teče, osnovne elemente i principe samog djelovanja energije. Ujedno nam je to i osnova za daljnje ‘otkrivanje’ kojeg smo elementa mi (kao osobe), ‘stvari’ oko nas, djelatnosti itd.

FS FIZIČKO ČIŠĆENJE PROSTORA:

– kroz samo fizičko pospremanje nereda pokrećemo energiju uokolo nas. Obzirom da mi ‘živimo’ sa našim prostorom on izražava naše unutarnje stanje. Najbolji korak kako unutar sebe i života vratiti aktivnu energiju i vitalnost te pokrenuti svoju volju počiva na vanjskom pospremanju nereda. To je fizički vrlo vidljiv pomak i on nam dopušta da naš napredak napravimo u veselom tonu. Na ovoj radionici radit ćemo konkretno i svaki nered ćemo detektirati sa određenim dijelovima života, a vi ćete naučiti kako točno i na koji dio života utječe nered, nezavršene stvari i ostalo. Već nakon osvještavanja ovog djela vašeg prostora stvari u vašem životu počinju se vrlo brzo mijenjati – jer kvalitetnijim protokom energije povećavamo i protok/priljev povoljnih prilika i novih stvari u naš život.

FS ENERGETSKO ČIŠĆENJE PROSTORA:

– akumulirana energija u prostoru znači da svaka emocija, događaj i utjecaj izvana i unutra su zapravo energije koje se ‘skupljaju’ u našem prostoru i samim time mi ih osjećamo kao naše. Samo energetsko čišćenje prostora preporuča se barem jednom godišnje kao blagoslov prostora i ‘dovođenje svježe’ energije u prostor koja tada može nesmetano cirkulirati bez ‘starih sjećanja’. Ujedno postoje mnoge situacije nakon kojih se preporuča energetsko čišćenje prostora – svađe, bolesti, preseljenje, razvodi, želja za aktivacijom života itd.

FS ASTROLOGIJA 9KI BROJEVA OSOBA I PROSTORA:

– PO OSOBAMA: ovaj dio govori nam o tome tko su osobe energetski, kakav je odnos između osoba, između osoba i prostora, osoba i smjerova, na kojoj poziciji se nalaze osobe koje godine, mjeseca, pa i dana Itd. Pomoću nje izračunavamo Zapadne i Istočne osobe, povoljne zone i smjerove unutar prostora. Uči se što koga hrani, iscrpljuje ili je neutralno: boje, oblici, smjerovi, djelatnosti itd.

– PO PROSTORU: ovdje koristimo magični kvadrat sa svojim objašnjenjima unutar prostora. Kako se što (koji element) ‘ponaša’, odnosno kako djeluje u određenim dijelovima našeg prostora/doma. Temeljit početak uređenja prostora po Feng shui-u koji nam također (kao i kod osoba) pokazuje kako se elementi zajedno ponašaju u prostoru, gdje se koji i kada treba nalaziti, gdje je koji element i što ga hrani, iscrpljuje ili je neutralan sa njim itd.

FS SMJEROLOGIJA:

–  Smjerologija se bavi našim kretanjem u manje i više povoljnim smjerovima, kao i što nam oni nose. Odnosi se na preseljenja, kraća putovanja, promjene posla, odlazak u mirovinu, promjenu pozicije kreveta itd., kao i na pitanje u kojem smjeru krenuti u određenoj godini/mjesecu?